Laddar händelser

« Alla händelser

ELITTRUPPEN INFOMÖTE

21 september 13:00 - 17:00

2025 kommer vi för första gången att starta upp en officiell elittrupp inom calisthenics i föreningen!

Det finns fyra huvudsakliga orsaker till att vi vill dra igång en elitsatsning:

  • Vi vill skapa ett riktigt sammansvetsat elit-community som förutom att träna ihop kan umgås och utvecklas tillsammans med en stark samhörighet och lagkänsla.
  • Vi vill ge de atleter som vill satsa på t.ex. SM och andra tävlingar i europa en möjlighet att få hjälp och guidning att ta sig an tävlingen med så bra förutsättningar som bara möjligt, både med ett stöttande team runt sig men även med en personlig coach som hjälper till med träningsplanering, upplägg och stöd.
  • Vi vill med hjälp av elitatleterna även satsa mer på shower och uppvisningar och planera inspirerande och coola nummer att visa upp vid t.ex. terminsavslutningar och event.
  • Vi är en av de största idrottsföreningen inom calisthenics i hela Europa och vill nu börja nå ut och skapa oss ett namn i världen genom att delta på tävlingar, event och utbyten med andra studios och team runt om i Europa.

Den 9e november anordnar vi ett kval för att bli en del av The CaliFactorys Elittrupp 2025. I truppen finns totalt 36 platser, 18 för damer och 18 för herrar. Truppen delas in i 3 underkategorier fördelat på de tre disciplinerna Freestyle, Strength Endurance och Power/1RM. Inom varje disciplin finns 12 platser, 6 för damer och 6 för herrar. Skulle platserna för ett av könen inte bli uppfyllda medan det finns fler än 6 ansökande hos det andra könet fyller vi gärna upp truppen till 12 även om det innebär fler av det ena könet än det andra. 

Att vara en del av elittruppen innebär att du får allt det lilla extra för att nå din fulla potential inom sporten. Du blir en del av ett sammansvetsat elit-community som tränar, utvecklas och umgås ihop. Utöver gruppträning får du även personlig coaching av din tränare, både fysiskt och mentalt. Du får även lära dig mer om elitsatsning utanför träningen, med föreläsningar om t.ex. kost, kosttillskott, återhämtning, träningsplanering, uppladdning inför tävling och mycket mer. Du får dessutom möjlighet att köpa till exklusiva elittrupps-kläder som enbart elitatleter har tillgång till.

Den 21 september anordnar vi en informationsträff för alla som är nyfikna eller intresserade av att bli en del av elittruppen. Träffen startar med en föreläsning om elittruppen och de olika disciplinerna, deltagarna kan därefter ställa frågor. Efter sittande möte finns praktisk möjlighet att prova på de olika disciplinerna för att se vilken av dem som passar bäst, att få hjälp att logga utgångsläge, coaching att identifiera styrkor och svagheter samt hjälp i hur träningen kan läggas upp på bästa sätt inför kommande kval.

Lördag 21/9 (cirkaschema)
13.00 Föreläsning om truppen och disciplinerna
13.30 Frågestund
14-17 Praktisk workshop, prova att kvala för att se vad du har för utgångsläge och få hjälp och coaching i hur du kan träna för att nå bästa möjliga förutsättningar inför kvalet

Är du nyfiken på elittruppen och vill veta mer?
Anmäl ditt intresse för mer information!

Detaljer

Datum:
21 september
Tid:
13:00 - 17:00

Arrangör

The CaliFactory
Telefon
0760 – 345 426
E-post
kontakt@thecalifactory.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Heleneholms sporthall
Ystadvägen
Malmö, 21430
+ Google Map