Meny
  • img01

    VÄLKOMMEN TILL THE CALISTHENICS WORKSHOP FACTORY

om oss

The CaliFactory är Skånes första idrottsförening som erbjuder workshops inom Calisthenics och Street Workout, instruerat av några utav Sveriges bästa atleter inom sporten.

Träningen är beroende på årstid förlagd i gymnastiksalar eller på utomhusgym främst i Malmö och Lund. Platsen för varje specifik workshop står utsatt i schemat.

Vi välkomnar alla till vår förening, oavsett ålder, kön och bakgrund. Kom och prova på Street Workout och Calisthenics med oss!

Vad är Calisthenics?

Calisthenics innebär kroppsviktsträning, alltså träning utan motvikt. Det innefattar grundläggande dynamiska styrkeövningar så som armhävningar, pull ups, muscle ups och liknande samt statiska moment så som planche, flaggan och handstående. Träningen anpassas efter nivå och även den som inte har någon tidigare erfarenhet av idrott kan få stor glädje i träningen med hjälp av förövningar och långsamt uppbyggande av styrkan steg för steg. Den som utövar Calisthenics regelbundet kan räkna med att förbättra sin kroppskontroll, kondition, styrka, flexibilitet och mycket mer. En ytterligare fördel med kroppsviktsträning är att det är ett skonsamt sätt för kroppen att stärkas, då den inte utsätts för belastningen av tillförd vikt.

STREET WORKOUT

Street Workout är en sport som vuxit fram som en kategori inom Calisthenics. Sporten föddes utomhus på olika offentliga platser där det funnits stänger att hänga i och i vår moderna tid finns det nu tusentals utegym och ett antal inomhuslokaler byggda för just Street Workout. Sporten utövas på ställningar av stänger och innefattar förutom de dynamiska och statiska moment som vi ser inom Calisthenics även det tredje momentet ”freestyle”. Freestyle innebär trick som utförs på och runt stängerna som sätts ihop till långa häftiga kombinationer. Atleter som aktivt utövar sporten ingår ofta i Team med andra personer ifrån samma område och tävlingar anordnas både nationellt och internationellt.

Våra Workshops

Vi erbjuder gruppträning i form av fristående workshops, detta innebär att det går bra att bara anmäla sig till en enda specifik workshop eller att anmäla sig regelbundet för kontinuerlig träning och utveckling. Våra instruktörer är mycket erfarna inom området och varje övning individanpassas - vilket innebär att alla kan delta på våra workshops oavsett ålder, kön och tidigare träningserfarenheter.

PRISER
Ordinarie pris Reducerat Pris (Student, Ungdom under 20 år, Pensionär)
Prova på GRATIS (En workshop per person, du behöver inte vara medlem för att prova på) GRATIS
Medlemsavgift 100 kr/kalenderår 50 kr/kalenderår
Enskild workshop Ca 100kr. Priset för varje specifik workshop står utsatt i schemat. -
Klippkort 5 workshops 450 kr 400 kr
Klippkort 10 workshops 800 kr 700 kr
Öppen Träning 40 kr 30 kr

Betalning för enskilda pass, klippkort och öppen träning kan antingen ske på plats via Swish eller via faktura som skickas till din angivna mailadress i efterhand.

PRIVAT WORKSHOP

Vill du boka en privat workshop för ditt företag, din skolklass, en möhippa eller liknande? Eller kanske en privatlektion till dig själv eller en kompis? Kontakta oss på kontakt@thecalifactory.se och beskriv vad du tänkt dig så diskuterar vi gemensamt fram en passande lösning och pris!

Bli medlem

För att delta regelbundet i våra workshops ska du vara medlem i föreningen. Att vara medlem kostar 100kr per kalenderår. Om du är student, pensionär eller ännu inte har fyllt 20 år, ange ”STUDENT”, ”PENSIONÄR” eller ”UNGDOM” som rabattkod så får du halva priset på medlemsavgiften!

När vi tagit emot din anmälan får du inom fem dagar ett välkomstmail med mer information samt en faktura för betalning av medlemskapet. Välkommen!

Formulär


Under 18? Målmans uppgifter krävs.

Leave this empty if you are a human :

SCHEMA OCH BOKNING

Schemat och bokningen sker via en extern bokningssida där du skapar ett inlogg eller loggar in via Facebook. Du kan därefter se schemat och boka in dig på de workshops du är intresserad av. Skulle du vilja avboka dig från ett pass gör du även det här via din inloggning senast 3 timmar innan passets start. Tveka inte att kontakta oss om någonting är oklart.

Instruktörer

Freja

Jag heter Freja och kommer från Dalby/Lund. Jag började min idrottskarriär som sexåring då jag började på truppgymnastik. Jag föll direkt för sportens charm och har levt ett aktivt liv så länge jag kan minnas. Vid 11 års ålder blev jag hjälptränare för de yngre barnen och när jag var 14 utbildade jag mig till huvudinstruktör och började ansvara för mina egna grupper. På senare år bytte jag spår och började år 2011 med poledance som jag både utövade och instruerade i i många år. Via poledancen kom jag sedan i kontakt med personer som utövade Calisthenics och detta ledde till att jag hittade min tredje passion inom idrottsvärlden – Street Workout. Jag har nu tränat Street Workout i 4 år och lyckades kamma åt mig silvermedaljen i 2018 års Svenska Mästerskap! Då sporten fortfarande är väldigt liten bland kvinnor önskar jag nu kunna sprida den träningsglädje sporten ger mig med speciell inriktning på att inspirera fler tjejer.

David

David Larsson, 27, har under sina 6 år som utövare av Street Workout bland annat vunnit Svenska Mästerskapen 3 gånger. David har tävlat i stora tävlingar som Världsmästerskapen, World cup super final och Battle of the bars. Han har erfarenhet från tävlingar och event i bland annat USA, Tyskland, Ryssland, England, Guadeloupe, Danmark, Norge och Finland.

David är utbildad personlig tränare via SAFE Education.

Vill du ha hjälp med att träna upp din kroppskontroll och kroppskännedom är David rätt man för dig.

Rebecca

Hej! Mitt namn är Rebecca Rosenlund och jag kommer huvudsakligen att instruera klasser inom handstående.

Min träningsbakgrund är egentligen inom fotboll vilket jag spelade i över 10 år. På grund av en skada för ca 4 år sedan tvingades jag dock sluta och det var då min kärlek för calisthenics och handstående växte fram. Träningen utgör en stor del av mitt liv och genom mina klasser hoppas jag att kunna hjälpa och inspirera dig till att utvecklas inom din egen träning. Med värdefulla tips, kunskap, energi och engagemang är jag övertygad om att jag kan hjälpa dig att uppnå dina mål!

Jag hoppas att så många av er som möjligt vill komma på mina workshops för att testa på eller vidareutvecklas inom handståendet!

Varma hälsningar

Rebecca

Intresseanmälan

Har du kunskap och erfarenhet i någon aktivitet inom Calisthenics och skulle vilja arrangera en workshop hos oss? På TheCaliFactory söker vi alltid nya spännande gästinstruktörer, skicka ett mail till oss på kontakt@thecalifactory.se och berätta om dig själv och dina idéer!

KONTAKTA OSS

  • Skåne, Sweden

  • 0704070748