Meny
  • img01

    VÄLKOMMEN TILL THE CALISTHENICS WORKSHOP FACTORY

om oss

The CaliFactory är en idrottsförening som erbjuder workshops inom Calisthenics och Street Workout, instruerat av några utav Sveriges bästa atleter inom sporten.

Vi erbjuder workshops på alla nivåer, från absoluta nybörjare till elitnivå. Träningen är beroende på årstid förlagd i gymnastiksalar eller på utomhusgym främst i Malmö och Lund. Vi välkomnar alla till vår förening, oavsett ålder, kön och bakgrund!

Vad är Calisthenics?

Calisthenics innebär kroppsviktsträning, alltså träning utan motvikt. Det innefattar grundläggande dynamiska styrkeövningar så som armhävningar, pull ups, muscle ups och liknande samt statiska moment så som planche, flaggan och handstående. Träningen anpassas efter nivå och även den som inte har någon tidigare erfarenhet av idrott kan få stor glädje i träningen med hjälp av förövningar och långsamt uppbyggande av styrkan steg för steg. Den som utövar Calisthenics regelbundet kan räkna med att förbättra sin kroppskontroll, kondition, styrka, flexibilitet och mycket mer. En ytterligare fördel med kroppsviktsträning är att det är ett skonsamt sätt för kroppen att stärkas, då den inte utsätts för belastningen av tillförd vikt.

STREET WORKOUT

Street Workout är en sport som vuxit fram som en kategori inom Calisthenics. Sporten föddes utomhus på olika offentliga platser där det funnits stänger att hänga i och i vår moderna tid finns det nu tusentals utegym och ett antal inomhuslokaler byggda för just Street Workout. Sporten utövas på ställningar av stänger och innefattar förutom de dynamiska och statiska moment som vi ser inom Calisthenics även det tredje momentet ”freestyle”. Freestyle innebär trick som utförs på och runt stängerna som sätts ihop till långa häftiga kombinationer. Atleter som aktivt utövar sporten ingår ofta i Team med andra personer ifrån samma område och tävlingar anordnas både nationellt och internationellt.

Våra Workshops

Vi erbjuder undervisning i form av fristående workshops, detta för att alla ska ha möjlighet att delta, även de som jobbar skift eller av andra anledningar inte har möjlighet att träna samma tid varje vecka. Det går bra att bara anmäla sig till en enda specifik workshop eller att anmäla sig regelbundet för kontinuerlig träning och utveckling. Workshopsen är kategoriserade i olika nivåer för att kunna erbjuda träning på lämplig nivå för alla oavsett tidigare erfarenhet.

>Vi erbjuder även Öppen Träning, detta innebär att vi bokat en gymnastiksal för att ni ska kunna fortsätta träna själva på det ni lärt er på någon utav våra workshops. Det kommer alltid att finnas en instruktör på plats som kan hjälpa till med tips och guidning, men den öppna träningen är inte ledarledd utan sker på eget initiativ.

Platsen för varje specifik workshop står utsatt i schemat.

PRISER

För dig som vill prova på eller som bara vill gå på någon enstaka workshop ibland finns ett engångspris utsatt i schemat för var workshop. Priset baseras utifrån längd på passet, lokal, instruktör samt antal platser och varierar mellan ca 100 och 150kr.

För dig som vill träna återkommande finns möjlighet att köpa klippkort som gäller på alla våra workshops. Klippkortet ger dig 10 workshops för 800kr eller 5 workshops för 450kr.

Öppen träning kostar vanligtvis 50kr för 1,5h.

Betalning för enskilda pass, klippkort och öppen träning kan antingen ske på plats via Swish eller via faktura som skickas till din angivna mailadress i efterhand.

NIVÅER

Nivåerna baseras efter vilka kunskaper du har inom just det området som den specifika workshopen behandlar. Du kanske till exempel är jätteduktig på Handstående men aldrig har provat Street Workout, då skulle t.ex. nivå 4 kunna vara lämplig för en workshop i Handstående medan nivå 1 är lämplig för en klass i Street Workout. Om du är osäker så börja hellre på en lägre nivå eller fråga oss så hjälper vi dig att välja rätt!

Nivå 1 - Nybörjare Grundträning som inte kräver några som helst förkunskaper, välkomna alla stora som små!
Nivå 2 – Lätt fortsättning Lätt vidareutveckling inom specifikt område för personer som vill lära sig mer och fortsätta sin utveckling.
Nivå 3 – Medel fortsättning Mer avancerad vidareutveckling för personer som hållt på ett tag och vill utvecklas ännu mer.
Nivå 4 – Atlet Träning på hög nivå för erfarna atleter som vill fortsätta sträva mot eliten.
Nivå 5 – Elit Workshop på elitnivå för atleter med hög motivation som aktivt utövat sporten i många år.
PRIVAT WORKSHOP

Vill du boka en privat workshop för ditt företag, din skolklass, en möhippa eller liknande? Eller kanske en privatlektion till dig själv eller en kompis? Kontakta oss på kontakt@thecalifactory.se och beskriv vad du tänkt dig så diskuterar vi gemensamt fram en passande lösning och pris!

Bli medlem

För att delta i våra workshops måste du vara medlem i föreningen. Att vara medlem kostar 100kr per år och debiteras vid anmälningstillfället samt löpande varje år i januari. För studenter, pensionärer och ungdomar som ännu inte fyllt 20 år är medlemsavgiften 50kr/år.

Du blir medlem genom att skicka in formuläret nedan. När vi tagit emot din anmälan kommer du inom sju dagar att få ett bekräftelsemail. Kolla gärna skräpkorgen och hör av dig om du inte skulle få något välkomstmail. Betalning för medlemsavgiften sker i efterhand via faktura.

Formulär


Under 18? Målmans uppgifter krävs.

Leave this empty if you are a human :

SCHEMA OCH BOKNING

Schemat och bokningen sker via en extern bokningssida där du skapar ett inlogg eller loggar in via Facebook. Du kommer sedan att kunna se schemat och boka in dig på de workshops du är intresserad av samt se en sammanställning av vilka workshops du är bokad på framöver. Skulle du vilja avboka dig från ett pass gör du även det här via din inloggning. Tveka inte att kontakta oss om någonting är oklart!

Instruktörer

Freja

Jag heter Freja och kommer från Dalby/Lund. Jag började min idrottskarriär som sexåring då jag började på truppgymnastik. Jag föll direkt för sportens charm och har levt ett aktivt liv så länge jag kan minnas. Vid 11 års ålder blev jag hjälptränare för de yngre barnen och när jag var 14 utbildade jag mig till huvudinstruktör och började ansvara för mina egna grupper. På senare år bytte jag spår och började år 2011 med poledance som jag både utövade och instruerade i i många år. Via poledancen kom jag sedan i kontakt med personer som utövade Calisthenics och detta ledde till att jag hittade min tredje passion inom idrottsvärlden – Street Workout. Jag har nu tränat Street Workout i 4 år och lyckades kamma åt mig silvermedaljen i 2018 års Svenska Mästerskap! Då sporten fortfarande är väldigt liten bland kvinnor önskar jag nu kunna sprida den träningsglädje sporten ger mig med speciell inriktning på att inspirera fler tjejer.

David

David Larsson, 27, har under sina 6 år som utövare av Street Workout bland annat vunnit Svenska Mästerskapen 3 gånger. David har tävlat i stora tävlingar som Världsmästerskapen, World cup super final och Battle of the bars. Han har erfarenhet från tävlingar och event i bland annat USA, Tyskland, Ryssland, England, Guadeloupe, Danmark, Norge och Finland.

David är utbildad personlig tränare via SAFE Education.

Vill du ha hjälp med att träna upp din kroppskontroll och kroppskännedom är David rätt man för dig.

Rebecca

Hej! Mitt namn är Rebecca Rosenlund och jag kommer huvudsakligen att instruera klasser inom handstående.

Min träningsbakgrund är egentligen inom fotboll vilket jag spelade i över 10 år. På grund av en skada för ca 4 år sedan tvingades jag dock sluta och det var då min kärlek för calisthenics och handstående växte fram. Träningen utgör en stor del av mitt liv och genom mina klasser hoppas jag att kunna hjälpa och inspirera dig till att utvecklas inom din egen träning. Med värdefulla tips, kunskap, energi och engagemang är jag övertygad om att jag kan hjälpa dig att uppnå dina mål!

Jag hoppas att så många av er som möjligt vill komma på mina workshops för att testa på eller vidareutvecklas inom handståendet!

Varma hälsningar

Rebecca

Intresseanmälan

Har du kunskap och erfarenhet i någon aktivitet inom Calisthenics och skulle vilja arrangera en workshop hos oss? På TheCaliFactory söker vi alltid nya spännande gästinstruktörer, skicka ett mail till oss på kontakt@thecalifactory.se och berätta om dig själv och dina idéer!

KONTAKTA OSS

  • Skåne, Sweden

  • 0704070748