OM OSS

THE CALIFACTORY

The CaliFactory är en idrottsförening specialiserad inom kroppsviktsträning med främsta inriktning på sporterna Calisthenics och Aerial Hoop. Vår vision är att erbjuda en gemenskap där träningsglädje, skratt och vänskap står i fokus. Vi jobbar med långsiktig hälsa genom att steg för steg bygga upp en stark och hållbar kropp som ska vara med oss för resten av livet. Hos oss utvecklar du både styrka och rörlighet, samtidigt som du lär dig mängder av roliga trick och övningar.

Vi välkomnar alla till vår förening, oavsett ålder, kön och bakgrund. Kom och hitta glädjen i kroppsviktsträning med oss du med!

THE CALIFACTORY

I SIFFROR

Fantastiska medlemmar
0
Grymma instruktörer
0
Inspirerande kurser
0

VÅR TRÄNING

The CaliFactory erbjuder instruktörsledda kurser, personlig träning och online coaching inom Calisthenics, Freestyle, Handstående, Rörlighet och Aerial hoop.

Kurserna har få antal deltagare för att instruktörerna ska kunna ge mycket individuell hjälp och utveckla varje deltagare efter dess egen nivå och drömmar. Våra instruktörer är mycket erfarna inom området och varje övning individanpassas – vilket innebär att alla kan delta i våra kurser oavsett ålder, kön och tidigare träningserfarenheter.

Utöver kurser erbjuder vi under vinterhalvåret även öppen träning. De öppna träningarna är inte ledarledda utan finns till för de medlemmar som vill utnyttja gymnastikhallen för egen träning för att kunna fortsätta träna på trick och övningar som vi börjat utveckla under kursen.

BAKGRUND

The CaliFactory bildades den 8 september 2018. Namnet The CaliFactory är en förkortning av föreningens egentliga namn The Calisthenics Workshop Factory. Syftet med uppstarten av The CaliFactory var dels att sprida den då okända träningsformen calisthenics som sport så att fler människor får upptäcka denna fantastiska träningsform, men även att erbjuda en träningsform som inte var terminsbaserad för att gynna dem som jobbar skift, har barn var annan vecka eller som av annan anledning inte vill binda upp sig på en fast dag eller tid.

De första 8 månaderna släpptes ett nytt träningsschema med enskilda workshops månadsvis och medlemmarna kunde med hjälp av klippkort signa upp sig för valfria workshops inom olika kategorier så som calisthenics, freestyle och handstående. Härifrån kommer namnet The Calisthenics Workshop Factory – en fabrik som sprutar ut mängder av nya roliga workshops månadsvis.

Ursprungsidén visade sig inte vara speciellt effektiv, mycket administration krävdes för att hålla koll på klippkorten, många sena avbokningar gjorde att workshoparna ofta gick halvfulla och det var svårt att ge medlemmarna progression i träningen med en blandning av nybörjare och mer erfarna atleter på plats samtidigt.

Hösten 2019 provade vi för första gången att arrangera en kurs istället, på en fast dag och tid, med föranmälan. Kursen blev fullbokad och gjorde absolut succé. Efter det beslutade vi att helt sluta med de enskilda workshoparna och satsa på det koncept som föreningen från början bildades för att motverka – terminsförlagda kurser med förtidsanmälan och regelbunden träning.

VARFÖR KURSER?

o Våra kurser är framtagna av professionella idrottscoacher för att följa en skonsam och effektiv utvecklingskurva från första till sista workshopen. Kurskonceptet ger möjlighet till bästa möjliga utveckling med progressioner av övningarna vecka för vecka. 

o Du deltar i en sluten grupp där samma deltagare ses varje vecka vilket ger samhörighet och lagkänsla. Även instruktören är densamma vilket innebär att ni lär känna varandra och träningen kan anpassas individuellt efter deltagarnas faktiska nivå.

o Ju fler medlemmar vi blir desto fler kurser kan vi erbjuda på schemat, både med fler olika fokusområden, men även mer och mer specifik inriktning vad gäller nivå. Ju smalare nivåer vi kan erbjuda desto bättre anpassad träning och effektivare utveckling för våra deltagare.

o Med anmälning och betalning i förväg underlättas det administrativa arbetet avsevärt vilket ger vår ledningsgrupp mer tid att arbeta med att utveckla föreningen vidare och ta fram nya inspirerande kurser och planera roliga event och tävlingar för våra medlemmar istället.

Har du inte provat någon utav våra kurser ännu? Varje terminsstart (januari, april, juni, september) erbjuder vi öppet hus där du kan prova alla de kurser som inte är fullbokade helt gratis. Varmt välkommen!